- De Buyer hiiliteräspannut
- Paistinpannut ja kattilat
- Le Creuset padat ja uunivuoat
- Padat ja uuninkestävät astiat
- Maustemyllyt ja morttelit
- Esiliinat
- Säilytysastiat
- Veitset
- Grillaustarvikkeet
- Leikkuulaudat
- Raastimet ja sitruspuristimet
- Keittiön työvälineet
- Kakku- ja leipävuoat
- Leivontatarvikkeet
- Alessi Plisse Pienkoneet
- Vedenkeittimet
- Jura kahvikoneen tarvikkeet
- Uutuudet
- Tarjouksessa
Le Creuset pata 4,2 l Deep Teal






- Tuotekoodi: LC21177246422430
- EAN: 024147294689
- Tilaustuote - tilaamme erikseen toimittajalta.Lähetysaika n. 7-14 arkipäivää
- Toimituskulut alkaen 0,00 €Nouto myymälästä0,00 €
Emaloitu valurautapata, jonka tilavuus on 4,2 litraa ja pohjan halkaisija 24 cm. Soveltuu monenlaiseen käyttöön ja kaikille liesityypeille. Pataa voi käyttää arkisessa ruoanlaitossa esimerkiksi perunoiden keittämiseen, lohikeiton valmistamiseen tai pataleivän leivontaan. Padan loistavat ominaisuudet tulevat esiin pitkään matalassa lämpötilassa haudutettavien pataruokien kanssa. Kauniin padan voit nostaa myös pöytään esille ja ruoka pysyy pitkään lämpimänä. Korkealuokkainen emalipinta on helppo puhdistaa. Käytä työvälineenä puisia tai silikonisia työvälineitä ja pehmeää pesuharjaa.
Mainio lahja hääparille tai valmistujalle.
Miten pata säilyy sukupolvelta toiselle?
Tämä pata on emaloitu sisältä. Emalointi helpottaa padan putsaamista, suojaa sitä ruostumiselta ja vahvojen makujen jämähtämiseltä padan pintaan. Jos pataan on jäänyt tiukempia tahroja niin voit käyttää esimerkiksi tätä Le Creuset'n padoille tarkoitettua puhdistusainetta. Emalointi on ohuen ohut pinnoite, joka ei kestä vahvaa hankaamista tai raaputtelua. Käytä siis mietoja pesuaineita ja pehmeää pesusientä tai harjaa puhdistukseen. Emalipinnalla kannattaa käyttää ruokaa laittaessa puisia tai muovisia työvälineitä, jotta pinta ei naarmuunnu. Emalipinnan kestävyyden parantamiseksi kannattaa välttää myös radikaaleja ja äkillisiä lämpötilanvaihteluita. Älä siis kaada kuumaan pataan kylmää vettä tai nosta juuri uunista tullutta pataa ulos pakkaseen. Anna padan levätä hetki ja lämpötilan tasaantua, niin pata on taas valmis uusiin seikkailuihin. Induktiolieden boost/power-toimintoa ei kannata myöskään käyttää, sillä pata haluaa lämmetä hitaasti ja rauhallisesti.
Lista huomioista ja toimintatavoista saattaa tuntua pitkältä, mutta jo muutaman käyttökerran jälkeen pataa tottuu käyttämään ja sen kanssa toimimaan. Muutaman seikan huomioimalla sinulla on keittiössäsi laadukas ja todella pitkäikäinen työväline, joka palvelee sinua monenlaisissa tilanteissa ja uusien perinnereseptien testailussa. Huomioimalla muutaman asian pidät padan siistinä ja käyttökelpoisena sukupolvelta toiselle.
