Clafoutis à la Prisca Leclerc

 Clafoutis à la Prisca Leclerc eli ranskalainen pannukakku
(Kirjasta Tarte Tatin)
 
400 g tuoreita marjoja 
4 kananmunaa
0,8 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
1 dl Maizenaa 
2 dl kermaa
3 dl maitoa
 
voita vuoan voiteluun (Buffetpata)
päälle: 1-2 rkl ruokosokeria
 
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää suola ja maissijauhot vatkaten. Lisää sitten kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi. 
Voitele piirakkavuoka tai esimerkiksi Le Creusetin mainio buffet- vuoka! Kaada marjat piirakkavuokaan ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 20 minuutiksi. Ripottele clafoutis’n päälle ruokosokeria ja laita takaisin uuniin 20 minuutiksi.Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Tämän helpon hedelmäpannukakun voi tehdä melkein millä hedelmillä tai marjoilla vain. Jos marjoja ei ole saatavilla, käytä yhteen clafoutis’in 4-5 kuorittua päärynää tai noin 8 aprikoosia puolitettuina.  
Tuotteet 1 - 2  (Yhteensä 2)
Mittalusikka setti, ruostumaton - Työvälineet - 13904 - 1
Bastian
24,90 €
tai alk. 9 € /kk
Heti varastosta
Teräskulho 1,6 litraa - Työvälineet - 8710755363849 - 1
Brabantia
25,50 €
tai alk. 9 € /kk
Tuote tilapäisesti loppu